Pàgines

dijous, 5 de gener de 2012

“Ara sabem que els contes són molt importants”


Per començar l’any amb energia, compartim aquesta reflexió de la mestra moçambiquesa Isabel Janana Tseniane sobre les formacions de mestres que Contes pel món impulsem a Moçambic.

Una part d’aquestes formacions sobre El gust per la lectura i l’escriptura ja es van realitzar l’any 2010 conjuntament amb l’Escola Portuguesa de Moçambique. Durant el 2011, en el marc de l’acord de col·laboració amb el Centro Cultural Municipal Ntsindya (CCMN), Contes pel món n’hem impulsat dues més, que han comptat amb la implicació de la Direcció d’Educació del districte de Nhlamankulu.
La 1a formació de mestres de 2011 l’han impartida professors de l’Escola de Comunicació i Art de la Universitat Eduardo Mondlane i hi han participat 40 docents. D’aquests 40 educadors, un total de 16 han cursat també la formació de formadors, que els ha ofert els recursos necessaris per impartir la 2a formació de mestres a un conjunt de 28 docents.

En aquestes formacions s’han treballat els contes moçambiquesos editats per l’Escola Portuguesa de Moçambique i Contes pel món en el marc de la col·lecció Contos e Histórias de Moçambique.
Els mestres han narrat, il·lustrat, reformulat i teatralitzat aquestes històries i, com a treball final, han escrit contes de la seva tradició oral, alguns dels quals s’han narrat en les recollides de contes al CCMN.

A més a més, les pràctiques de la formació han consistit a fer de monitors-educadors en els tallers extraescolars de lectoescriptura, oralitat i plàstica que el CCMN i Contes pel món organitzem per a infants i joves del barri de Xipamanine de Maputo.

Però, si us sembla bé, aquestes experiències les explicarem en una altra ocasió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada