Pàgines

dijous, 22 de març de 2012

Benvinguts a la festa dels contes!


“Sempre que la gent, com avui, s’aplega per contar i cantar històries és com una petita festa. (...) Benvinguts, doncs, a la festa dels contes”.

Amb aquestes paraules de la narradora Susana Tornero ha començat la narració solidària “Contes d’aquí i d’allà”, que
l’escola santboiana Pedagògium Cos, l’Escola Municipal de Música Blai Net i Contes pel món hem celebrat aquest 20 de març al centre històric Cal Ninyo per commemorar el Dia Mundial de la Narració Oral.

L’acte -que ha estat possible gràcies al suport del departament de Cooperació de l’Ajuntament del municipi i de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament- ha inclòs històries contades per Susana Tornero i contes explicats pels infants de 3r de primària de Pedagògium Cos, que han demostrat ser uns grans narradors en potència.

Els propis nens i nenes, així com la resta del públic assistent, han estat uns entusiastes col·laboradors en les narracions de Susana Tornero, durant les quals han resolt enigmes, han cridat i han cantat com si en fossin els protagonistes.

La participació de l’audiència tampoc ha faltat en l’última de les peces interpretades per l’EMM Blai Net, que -tal com succeeix en les sessions de contes celebrades a l’Àfrica- ha convertit la música en un acompanyant perfecte de la narració oral.

Amb la implicació de tots i cadascun dels assistents, doncs, la vetllada d’aquest 20 de març ha estat una autèntica festa dels contes; i, d’acord amb el compromís dels organitzadors, esdevindrà la primera de moltes celebracions del Dia Mundial de la Narració Oral a Sant Boi de Llobregat.

Mentre esperem la propera festa, ens sumem a l'agraïment que va expressar, al final de l'acte, Alba Martínez, regidora de Cooperació, Solidaritat i Pau de l'Ajuntament santoboià: "Gràcies als pares i mares, avis i àvies que continuen explicant als nens i nenes contes i històries. (...) A través d'aquestes històries i contes el que estem fent és defensar la paraula per sobre de tantes i tantes coses en aquest món; i, sempre que es defensa la paraula, és una cosa que s'ha de celebrar".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada