Pàgines

divendres, 2 de març de 2012

El conte de la infància a Sant Boi


“Com és que sabeu tantes coses si abans no estudiàveu gaire?”. Aquesta és una de les moltes curiositats que la visita dels avis i àvies ha despertat en l’alumnat de 3r de primària de l’escola Pedagògium Cos de Sant Boi. Una bateria de preguntes dels infants ha permès aprofundir en les històries de vida d’aquests homes i dones tan savis com els ancians i ancianes de les comunitats moçambiqueses.

Les dures condicions d’alguns habitatges, les fràgils nines de cartró, un calçat que podia durar més de 3 anys, l’obligatorietat d’assistir a missa... són alguns dels testimonis que han pres forma de contes orals, els quals fomenten la imaginació dels infants i els permeten accedir a l’inconscient per crear, a partir dels seus referents, imatges pròpies.

De fet, a l’escola Pedagògium Cos la trobada amb els avis i àvies ha completat un treball anterior de reconeixement de Sant Boi, a través del qual l’alumnat ha visitat indrets emblemàtics del municipi. Després de la sortida a una masia santboiana, el curs passat, en el marc dels tallers d’Educació per al desenvolupament de Contes pel món, el professorat ha decidit repetir l’experiència de prospecció de l’entorn. Així, la visita dels avis i àvies ha omplert amb testimonis vitals uns espais totalment recognoscibles per als infants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada