Pàgines

dilluns, 12 de març de 2012

El món homenatja la narració oral

Els contes de tradició oral són un patrimoni immaterial de la humanitat que ha permès, durant segles i arreu del món, la transmissió de la cultura i dels valors que ella conté. En el seu honor, des de 1991 se celebra cada 20 de març el Dia Mundial de la Narració Oral, una jornada en què s’expliquen contes en molts indrets i idiomes diferents.

Per commemorar aquesta cita, Contes pel món organitzem al teatre Cal Ninyo de Sant Boi de Llobregat (c/ Major, 43) una narració de “Contes d’aquí i d’allà”, en col•laboració amb l’escola santboiana Pedagògium Cos i l’Ajuntament del municipi.

L’acte, que començarà a les 18 hores, comptarà amb les narracions de Susana Tornero i dels infants de 3r de primària de Pedagògium Cos, així com amb l’acompanyament musical de l’Escola Municipal de Música Blai Net.

Susana Tornero narrarà La pedra que fa sopes (un conte que s’explica a Mau-ritània i a Occitània) i Ma Beauté (una història arribada a Haití des de Guinea Conakry). Per la seva banda, els infants de Pedagògium Cos ens obsequiaran amb les adaptacions dels contes moçambiquesos El jardí de les ombres i Lleoa, la filla del silenci, editats per Contes pel món, amb què han quedat finalistes al Concurs de podcast - Contes del Món de l’associació COMSOC.

L’entrada a l’acte és gratuïta. Els assistents que ho desitgin podran col•laborar amb el projecte solidari “Cap nen sense conte” de Contes pel món mitjançant donatius o amb la compra dels contes populars moçambiquesos que hem editat.

Si ets aficionat a Twitter, pots piular la crònica de l'acte (o qualsevol altra qüestió relacionada amb el Dia Mundial de la Narració Oral) utilitzant el hashtag internacional #WSD2012, que proposen des del web Word Storytelling Day. Com que de moment no està funcionant gaire, en l'àmbit de Catalunya promourem #DiaDeLaNarracióOral.

2 comentaris:

  1. quina iniciativa més maca!!! que vagi molt i molt bé!!!

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies, Susanna! El suport de tots i cadascun de vosaltres és fonamental perquè la iniciativa tiri endavant. T'ho agraïm ben sincerament.

    ResponElimina